Είστε εδώ

Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία 'ΗΡΟΔΙΚΟΣ'

O Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία 'ΗΡΟΔΙΚΟΣ', αποτελεί  ένα αθλητικό Σωματείο το οποίο καλλιεργεί όλα τα αθλήματα τα οποία μπορούν να συμμετέχουν Άτομα με Αναπηρία.

Συστάθηκε στην Κομοτηνή το 2006 με πρωτοβουλία διακεκριμένων αθλητών μελών του Συλλόγου 'ΠΕΡΠΑΤΩ'και επιστήμονες του χώρου της άθλησης και της άσκησης, Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να απαρτίζεται και να εκπροσωπείται από αθλητές από όλη την Ελλάδα και σε πάνω από 5 Παραολυμπιακά Αθλήματα, με διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Πρόσθετα, διατηρεί τμήματα άσκησης για όλες τις μορφές αναπηριών όλων των ηλικιών.

Διαδίδει το πνεύμα του Παραολυμπιακού Κινήματος και δίνει την δυνατότητα σε ΑμεΑ να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, είτε για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχοσωματικής υγείας των ατόμων είτε για άσκηση.

Σκοποί:

  • Προαγωγή & ανάπτυξη του αθλητισμού ΑμεΑ
  • Δημιουργία προσπελάσιμων αθλητικών χώρων
  • Οργάνωση ομιλιών (ηθικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιεχόμενο)
  • Εξοπλισμός αθλητικών χώρων
  • Ανάπτυξη - συνεργασία με σωματεία και παρεμφερείς οργανώσεις εσωτερικού & εξωτερικού
  • Διάσωση της αναγκαιότητας της άσκησης και της άθλησης στα άτομα με αναπηρία προκειμένου να επιτευχθεί η ψυχοσωματική τους αποκατάσταση
  • Εκπαίδευση, μέσα απο την πρακτική τους άσκηση, σε νέους εκκολαπτόμενους επιστήμονες του χώρους του αθλητισμού των ΑμεΑ (προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς)

Διατηρεί τμήματα άσκησης μέσα και έξω από το νερό σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ. και τους Δήμους της περιοχής.

Έχει διοργανώσει, με τη συμμετοχή εθελοντών αλλά και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, με μεγάλη επιτυχία δύο κολυμβητικές συναντήσεις για αθλητές με αναπηρία από όλη την Ελλάδα, τα 'ΗΡΟΔΙΚΕΙΑ 2005' και 'ΗΡΟΔΙΚΕΙΑ 2010'