Είστε εδώ

Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα

"Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα" αποτελεί μια εθελοντική δράση Κομοτηναίων, η οποία ξεκίνησε με την προτροπή της Άρτεμις Τσολάκη και παρέσυρε μαζί της και άλλους ανθρώπους. Το 2013 μια ομάδα τεσσάρων ατόμων ξεκίνησε και "έκλεψε" με καλό σκοπό την ιδέα του Δημήτρη Ακριβούλη από την Λάρισα... και έτσι έφερε στην πόλη της Κομοτηνής την δράση αυτή.

Η Άρτεμις, η Μαίρη, η Στέλλα και ο Θάνος την πρώτη χρονιά αναστάτωσαν μια πόλη και την έβαλαν να παίξει ένα παιχνίδι με σκοπο την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα οποία παραδόθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, για να μοιραστούν στους δικαιούχους.

Απο τότε η Εύα και η Νατάσα προστέθηκαν στην ομάδα, όπως και πολλοί άλλοι, οι οποίοι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο προσφέρουν για να δημιουργείται τα τελευταία 6 χρόνια μια δράση αλληλεγγύης στην Κομοτηνή αρκετές μέρες μετά τα Χριστούγεννα. Έτσι για να θυμίζουμε στους εαυτούς μας πως η προσφορά μπορεί να γίνει 365 μέρες το χρόνο!

Πάντα, λοιπόν, με τη βοήθεια συλλόγων και εθελοντών προχωράμε στη δημιουργία μιας δράσης, η οποία δεν έχει χρηματικό budget αλλά μόνο προσωπικό κοπο και δημιουργία. Σκοπός μας η συγκέντρωση τροφίμων μέσα από μια δράση που θα δώσει χώρο για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και θα συγκεντρώσει όλους τους πολιτιστικούς, αθλητικούς, μη κερδοσκπικούς συλλόγους της πόλης της Κομοτηνής.

Στο στόχαστρό μας είναι μαζί και με όλους τους φορείς να επιτείνουμε την έννοια της αλληλεγγύης και να θυμηθούμε πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!