Είστε εδώ

Σπάρτακος Ροδόπης - Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας

Ο Σπάρτακος Ροδόπης είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που δημιουργήθηκε το 2008 από μια παρέα αθλητών και αντικείμενο έχει τη μη κερδοσκοπική και εθελοντική διοργάνωση αγώνων αθλημάτων αντοχής (τρέξιμο, ποδηλασία κλπ). Μέσα από τις δραστηριότητές του προσπαθεί  να προβάλει στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, την ιστορία και τα φυσικά κάλλη του τόπου μας, να προάγει το αθλητικό πνεύμα, το «ευ αγωνίζεσθαι» και να τονώσει την αγάπη των ανθρώπων για το φυσικό τους περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, διοργανώνει τους Αγώνες Ορεινού τρεξίματος στη Νυμφαία Κομοτηνής. Σημαντικότερο γεγονός της διοργάνωσης αυτής είναι ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας. Πρόκειται για έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 25 χλμ και θετικής υψομετρικής διαφοράς 1.500 μ. Κινείται κατά ποσοστό 97% σε ορεινά μονοπάτια του άλσους Νυμφαίας και της ευρύτερης περιοχής του οχυρού. Ο αγώνας προβάλει σε όσους μας επισκέπτονται για να τρέξουν την ομορφιά των βουνών της ανατολικής Ροδόπης και την ιστορία της περιοχής του Οχυρού.

Πρόκειται για έναν από τους παλιότερους ορεινούς ημιμαραθωνίους στην Ελλάδα, αναγνωρισμένο από την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος αφού δίνει στο συμμετέχοντα αθλητή βαθμούς συμμετοχής για τον Olympus Marathon. Συγκαταλέγεται στους 10 καλύτερους αγώνες που γίνονται στη χώρα μας, όπου διοργανώνονται περισσότεροι από 150 ομοειδείς αγώνες.